ساختمان ترومپت:
قسمت دهانی ترومپت فنجانی شکل و کم عمق است و انتهای ساز به ناقوسی نه چندان بزرگ ختم می شود. لوله ی ترومپت در قسمت اعظم طول خود را استوانه ای شکل و به طور نامحسوس مخروطی است و در انتها به دهانه ای ناقوسی شکل ختم می شود.
ترومپت دارای ۳ دگمه ی متصل به سه دریچه است، فشار بر دکمه ی اول ، دریچه ی مربوطه را باز کرده و طول لوله را در مجموع آنقدر زیاد میکند که صدای حاصل نیم پرده بم شود ، دکمه ی دوم هرگاه به پایین فشار داده شود ، صوت حاصل نیم پرده و دکمه ی سوم ، یک پرده و نیم پایین می اید.
انواع ترومپت
ترومپت یک ساز انتقالی است و انواع مختلفی مانند ترومپت دو، سی بمل، ر، میبمل، می، لا و سل دارد که بسته به دامنهی صوتی و کاربرد مورد نظر از هر یک از انواع آن استفاده میشود. ترومپ مرسوم و پرکاربرد ترومپت سی بمل است طول لولهای حدود ۱٫۴۸ متر (۴ فوت ۱۰ اینچ) است.
نوع ابتدایی تر ترومپت را از چوب خیزران و بعدها از شاخ حیوانات ساختهاند و در شکارگاهها و هنگامه نبرد به صدا در میآوردند. نوع فلزی آن را یونانیان ابتدا ساختند البته بعدها در اروپا دنر نخستین ترومپت فلزی را ساخت.
به دليل فقدان تکنيک پيشرفته در اين ساز، برخی آهنگسازان کلاسيک رغبت زيادی به استفاده از اين ساز نداشتند. در حال حاضر پرمصرف ترين ترومپتی که در ارکستر سمفونيک استفاده می شود، ترومپت سی بمل بم است که از لحاظ صدای پُر و نرم، بر ديگر انواع اين ساز برتری دارد. ترومپت در انواع موسیقیهای امروزی مانند موسیقی کلاسیک، موسیقی جاز، موسیقی پاپ بکار میرود
نظرات شما عزیزان:
|