سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب غیر باربر جزئی از اسکلت ساختمان محسوب نمی شود و به نوعی از ملزومات فرعی در ساختمان سازی بوده است، این سقف را که بیشتر برای پوشش ایرادات سقف اصلی، تزئینات، پوشش برخی مواردی که نیاز به رویت ندارند و یا کوتاه تر کردن سقف استفاده می کنند می توان در معماری داخلی دید و به نوعی می توان گفت کاربرد زیادی در معماری دارد. این سقف را می توان با اندازه های مختلف با توجه به نیاز فضا ساخت و حتی می توان در یک فضا این سقف را در چند ارتفاع مختلف استفاده کرد. به طور کلی اجرای سقف نورگیر به دو صورت کلی تایل ها و یکپارچه برحسب جنس و کارایی که دارند اجرا می شوند این تایل ها که گچی بوده و ممکن است گاها با روکش هایی مخلوط شوند به طور معمول با توجه به استاندارد ها در اندازه های 60*60 اجرا می شوند.
کاربرد های سقف کاذب در معماری
این سقف غیر باربر کارایی های متنوعی در مکان های مختلف دارد یکی از کاربردی ترین کارایی های این سقف در خارج از بنا بارانگیر بودن آن می باشد از دیگر کارایی های سقف می توان به پوشاندن تاسیساتی که از زیر سقف اصلی بیرون زده اند، آکوستیک کردن فضا با استفاده از مصالح مختلف، جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت نام برد اما اگر بخواهیم جنبه تزئیناتی این سقف را بگوییم می توانیم به ایجاد حجم هایی برای زیبایی سقف، نورپردازی های مختلف برای زیبایی و بالا بردن کارایی فضا اشاره کرد.
انواع سقف کاذب
این نوع از قف که بار ساختمان بر روی آنها نمی باشد و کاربرد های فرعی دیگری دارند دارای تنوع بسیار بالایی بوده که به برخی از آنها در زیر اشاره شده است
- _سقف کاذب با رابیتس و اندود
- _سقف کاذب آکوستیک
- _سقف کاذب آلومینیومی
- _سقف کاذب چوبی
- _سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی
- _سقف کاذب ترکیبی
- _سقف گریلیوم
- _و بسیاری موارد دیگر
بهترین متریال سقف کاذب برای محیط مرطوب
با بکارگیری بهترین سقف کاذب برای محیط مرطوب می توانید امنیت ساختمان خود را بالا ببرید. البته بایستی از مصالح و متریال عالی در ساخت این محصول استفاده کنید. اشخاص متخصص در حیطه نصب این سقف ها می توانند اقسام سقف دیگر نظیر سقف پلی کربنات، سقف پاسیو طبقه اول اقدام به اجرای سقف نورگیر نماید.
هر کدام از این مدل سقف ها مزایای خاص به خود را دارند که با توجه به نیاز خود می توان یکی از آنها را انتخاب کرد. با نصب این مدل سقف ها برای شما روشنایی و راحتی فراهم می شود. بهترین متریال برای این مدل سقف ها شامل متریال چوبی، آلومینیومی، گچی، پی وی سی، شیشه ای و… می باشد.
آشنایی با مدل های بهترین سقف کاذب برای محیط های مرطوب
مدل های متنوعی از اقسام بهترین سقف کاذب برای محیط های مرطوب وجود دارند که بعضی از آنها ضد آب می باشند. در این صورت دیگر نیازی به کناف نیست و می توانید از تایل های پی وی سی بهره ببرید. سقف های کاذب برای محیط های مرطوب دارای مدل های متنوعی هستند که عبارتند از:
تایل های پی وی سی
تایل ها به صورت پنلی های طولی و مربعی مقدور می باشند. جنس آن ها پی وی سی، ساخته شده از مواد نفتی می باشند. این مدل به صورت کامل ضد آب است. با نصب و راه اندازی آن می توان تایل را در مقابل رطوبت بسیار قرار داد.
سقف نواری دامپا
یکی از انواع بهترین سقف کاذب برای محیط مرطوب سقف نواری دامپا است. این سقف برای محوطه های بهداشتی بکار برده می شود و کاملا ضد آب می باشند. جنس این مدل از آلومینیوم با زیر ساختی زنگ نزن می باشد.
سقف طلقی
یکی دیگر از انواع سقف کاذب برای محیط های مرطوب، سقف طلقی است. این سقف در قیاس با سایر سقف ها مقرون به صرفه و ارزان می باشد. سقف طلقی برای آشپزخانه و حمام بسیاری مناسب می باشد. این سقف دارای طرح های متعددی است که شما می توانید با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب نمایید. هرچند این مدل سقف از نرخ به صرفه ای برخوردار است اما خیلی مورد عنایت تولیدکنندگان واقع شده است.
سقف کاذب مناسب چه فضاهایی است؟
سقف کاذب به دلیل راحتی در نصب و مزایای بسیار در همه مناطق اجرا شدنی می باشد. اگرچه با توجه به نوع طراحی و شرایط محیط مبادرت به اجرای مدل های متنوع نظیر سقف کوپل، طلق حبابی، سقف پلی کربنات، سقف پاسیو طبقه اول و اجرا سقف نورگیر می کنند.
سقف کاذب سالن پذیرایی
این مدل سقف با توجه به نوع طراحی و دیزاین کلی محیط تعیین و نصب می شود. به عنوان مثال چنانچه مقدار نورپردازی و روشنایی حائز اهمیت باشد مبادرت به کناف کاری سالن پذیرایی با نورپردازی زیاد می کنند. اگرچه آرامش و مدل متعادل در محوطه حائز اهمیت باشد اقدام به نصب سقف کاذب چوبی می کنند.
سرویس بهداشتی و حمام
یکی از انواع سقف کاذب سقف سرویس بهداشتی و حمام می باشد. برای نصب این نوع سقف از اقسام سقف های ضد آب بهره می برند. همواره این مبادرات جهت کاهش ارتفاع سقف حمام و سرویس بهداشتی صورت می گیرد. از مزایای این مدل سقف می توان به پوشش دهی کامل لوله های تهویه هوا، سیم کشی ها، کم شدن هزینه های کاشی کاری، عایق صدا و گرما و پیشگیری از نم زدگی و منتقل نمودن رطوبت به این محوطه ها اشاره کرد.
سقف کاذب مناسب آشپزخانه
سقف کاذب برای آشپزخانه بهترین گزینه می تواند باشد. از بین اقسام آن، سقف کاذب کناف و سقف کاذب مجازی مدلی از مناسب ترین آن ها می باشد که می توان بکار برد. یکی از مناسب ترین روش ها جهت جذاب تر شدن این محوطه اجرای این نوع سقف های کاربردی می باشد. این سقف افزون بر جذابیت سبب عایق بندی، پوشش دهی تاسیسات هم می شود. این مدل سقف ها از استقامت زیادی برخوردارند و در بازه زمانی اندکی نصب می شوند.
سقف کاذب اتاق خواب
بکارگیری سقف های کاذب در اتاق خواب به نوین شدن این بخش کمک بسزایی می کند. همچنین محوطه ای دلنشین را ایجاد می کند. مناسب ترین سقف کاذبی که در این بخش از منزل می توانید بکار ببرید کناف می باشد.
سقف کاذب مغازه
برای پرداختن به سقف کاذب مغازه، بهتر است ابتدا با یکی از راهکارهای موجود در طراحی و دیزاین ساختمان، یعنی سقف کاذب آشنا شویم. یک ساختمان مسکونی و تجاری بدون سقفِ مناسب، ناقص است.
سقف به عنوان مکانی است که ساکنان یک ساختمان، برای مثال مغازه، می توانند به کمک پنلهای سقفی جذاب، سقف کاذب مغازه را ایجاد کرده و حس زیبایی شناسی خود را به نمایش بگذارند.
کاربرد سقف کاذب مغازه
سقف کاذب مغازه برای پنهان کردن ظاهر زشت سیمهای برق، چراغ و لامپها، مجراهای تهویهی هوا و سایر لوازم جانبی که در سقف از آن ها استفاده شده است به کار می رود و می تواند آن ها را پنهان نماید. این نوع سقف های کاذب معمولا در چارچوبی از آلومینیوم قرار گرفته اند و در فاصله ۸ اینچی از سقف اصلی نصب می شوند.
سقف های کاذبی که برای مغازه مورد استفاده قرار می گیرند از جنس سه لا، تخته گچ و پی وی سی می باشند که انتخاب هر یک از آنها به کاربرد و طراحی سقف مغازه شما بستگی دارد.
سقف کاذب پی وی سی (PVC) چیست؟
PVC یک نوع ورق سقف کاذب پلاستیک سخت است که از فرآورده نفتی تولید می شود . به همین دلیل کاملاً ضد آب است و در برابر رطوبت مقوم است. به همین دلیل از این نوع پلاستیک در تولید سقف کاذب درب وپنجره در سرویس بهداشتی و حمام استفاده میشود.
جرای سقف کاذب PVC به علت جذابیت و زیبایی خیلی زیادی که به محیط خانه می دهد در بازه زمانی اندکی به یکی از ترفند های کاربردی در ساختمان و طراحی خانه تبدیل شده است. اجرای این سقف احتیاج به تخریب کمی دارد و تنها با یک بنایی خیلی جزیی صورت می گیرد. بدین علت اجرای آن هم برای خانه هم برای محیط کار مناسب و مطلوب می باشد و از جانب کارشناسان پیشنهاد می شود. اجرای این سقف ها توسط افراد کاربلد و متبحر صورت می گیرد و نصب آن کاملا رایگان می باشد. این کار را خودتان انجام ندهید چرا که ریزه کاری هایی دارد که بهتر است نصب آن را به افراد متبحر بسپارید.
PVC یک نوع ورق سقف کاذب پلاستیک سخت است که از فرآورده نفتی تولید می شود . به همین دلیل کاملاً ضد آب است و در برابر رطوبت مقوم است. به همین دلیل از این نوع پلاستیک در تولید سقف کاذب درب وپنجره در سرویس بهداشتی و حمام استفاده میشود. همانطور که می دانید این سقف ها به علت وزن کمی که دارند خیلی راحت نصب می شوند. بدین جهت به تجهیزات ساده ای نظیر متر، گونیا، اره چوب بر، دریل برقی، اره سوراخ بر، پیچ گوشتی و چسب مخصوص نیاز است.
ویژگی های سقف کاذب PVC
سقف کاذب PVC دارای ویژگی های کاربردی بسیاری است که عبارتند از:
- •این سقف ها احتیاجی به اتلاف وقت و هزینه جهت نقاشی سقف را ندارند.
- •افزون بر عایق رطوبت، PVC عایق گرمایشی به شمار می آید که از اتلاف گرما ممانعت می کند.
- •از ویژگی های سقف کاذب PVC می توان به این مورد اشاره کرد که این سقف عایق صوتی نیز به شمار می آید. بدین منظور که از انتقال و پراکندگی صدا ممانعت می کند.
- •امکان نورپردازی این سقف ها با لامپ های ال ای دی با سلیقه کنونی سازگار است.
- •از لحاظ بهداشتی این سقف خیلی بهداشتی است. چرا که می توان به راحتی آن را با آب و مواد ضدعفونی شست.
- •پنل های این سقف را می توان به راحتی تعویض نمود و می توان آنها را با مدل ها و رنگ های نوین تر عوض کرد.
- •این سقف خیلی کم وزن می باشد و هیچ وزن اضافه ای روی ساختمان وارد نمی کند.
- •استقامت و پایداری این سقف ها و ماندگاری زیاد آن از دیگر ویژگی های سقف کاذب PVC می باشد.
سقف کاذب پی وی سی (PVC) به چند دسته تقسیم می شود؟
سقف کاذب پی وی سی از لحاظ اندازه و روش نصب و اجرا به دو دسته پانل طولی و تایل تقسیم می شود.
پانل طولی:
این نوع از ورقهای پی وی سی معمولاً در ابعاد 0.2*6 متر یا 0.4*6 متر و با ضخامت 7 یا 8 میلیمتر موجود می باشند و در طرح و رنگهای متنوعی در بازار وجود دارند. برای نصب این نوع از سقف کاذب نیاز به زیرسازی خاصی وجود ندارد.
تایل:
دومین نوع از سقفهای پی وی سی معمولاً در ابعاد ۶۰*۶۰ سانتیمتر و ضخامت ۸ میلیمتر وجود دارد و در زیرسازیهای مشبکی که روی سقف اصلی نصب شدند، سوار می شوند.
سقف با قطعات پیش ساخته گچی
اسکلت اصلی و یا شبکه اصلی این سقف از آلومینیوم می باشد و قطعات گچی پیش ساخته در لا به لای این آلومینیوم ها که حکم اسکلت را دارند قرار کمی گیرند. البته یکی دیگر از شکل قرار گرفتن این قطعات گچی قرار گرفتن روی تکه های چوب می باشد. دلایل مختلفی وجود دارد که در ساخت این نوع از سقف ها از نوع قطعات گچی آن استفاده می کنند از مهمترین این موارد می توان به مواردی همچون سبکی، نصب سریع و آسان و امکان ایجاد طرح های متنوع، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر عبور صدا، تهویه مناسب و سازگاری با محیط زیست اشاره کرد. البته گچ از آن دسته از مصالح ساختمانی قرار می گیرد که مقاومت بالایی در برای آتش سوزی دارد و این مورد است که این نوع از سقف را محبوب تر از سایرین کرده است.
نباید فراموش کرد که در سقف ها با قطعات پیش ساخته گچی به راحتی می توان قطعات را جابجا و یا تعویض کرد، همچنین در مورد مسئله نهایی یعنی رنگ کاری یکی از آسان ترین ها می باشد چراکه رنگ کاری با پرداخت جزئی کافی بوده تا این سقف زیبایی کافی داشته باشد و ثبات رنگی بالایی هم دارد.
مزایای نصب و اجرای سقف کاذب
نصب و اجرای سقف کاذب بدین صورت است که یک لایه پوشش بر روی سقف اصلی محل مدنظر قرار می گیرد. اجرای این سقف افزون بر جذابیت و زیبایی سبب پوشش دهی کابل کشی و تاسیسات می شود. اجرای این گونه سقف ها نیز قابلیت نورپردازی های جذاب را فراهم می آورد به آسانی همه ایرادات سقف را برطرف می کند. این سقف سبب کم شدن ارتفاع سقف می شود. بدین منظور جهت ممانعت از کم شدن فضا در تمامی بخش های خانه ، مغازه یا محیط کار مبادرت به اجرای آن نمی کنند.
بهترین سقف کاذب معمولا از مزایای منحصر به فردی برخوردار است. با نصب و اجرای این سقف می توانید از زلزله، طوفان های شدید و رطوبت زیاد تا اندازه ای پیشگیری نمایید. با بکارگیری این سقف می توانید در زمان زلزله تا اندازه ای از صدمات شدید ممانعت نمایید.
یکی از مزایای اجرای این مدل سقف ها پیشگیری از انتقال صدا ها به طبقات دیگر می باشد. این سقف ها را می توان در حمام ها، سرویس های بهداشتی و آشپزخانه ها بکار برد زیرا که استقامت زیادی در محیط های مرطوب دارد و اجرای آن بسیار به صرفه می باشد. در حال حاضر مدل های مختلفی از این سقف ها به بازار عرضه شده اند که با ملاحظه به سلیقه کاربران و طراحی مدنظر انتخاب می شوند.
قیمت اجرای سقف کاذب به چه مواردی بستگی دارد؟
عوامل زیادی در هزینه اجرای سقف کاذب اثرگذار می باشند. نخستین مورد نوع مصالح و متریال این سقف می باشد. مورد بعدی که مشخص کننده هزینه اجرای سقف کاذب می باشد مساحت کار است. حتی شیوه اجرای بتونه کاری، هزینه های حمل و نقل متریال و… بر هزینه اجرای این سقف اثرگذار می باشند.
شركت نورگير ساز داراى دو دهه تجربه در زمينه توليد و طراحى و اجرای تخصصی انواع نورگیر سقفی و نورگير حبابى مي باشد.تیم متخصص نورگیرساز در سراسر ايران پروژه هاى مختلف انجام داده و در حال حاضر پروژه مختلفی در شهرستان ها در حال انجام می باشد. کیفیت و جنس نورگيرها در حالت ایده آل طراحی و تولید می شود.
سوالات متداول آشنایی با سقف کاذب و انواع آن
سقف کاذب غیر باربر جزئی از اسکلت ساختمان محسوب نمی شود و به نوعی از ملزومات فرعی در ساختمان سازی بوده است، این سقف را که بیشتر برای پوشش ایرادات سقف اصلی، تزئینات، پوشش برخی مواردی که نیاز به رویت ندارند و یا کوتاه تر کردن سقف استفاده می کنند می توان در معماری داخلی دید و به نوعی می توان گفت کاربرد زیادی در معماری دارد.